Om Oss

Stocken och Joel på väg till Nordic Trophy

Gräventreprenad & Transporttjänster i Småland

Kronqvists Lastbilsåkeri är ett familjeföretag inom entreprenad i 3:e generation. Vi har vårt säte i Lenhovda i Uppvidinge Kommun, Småland. Företaget bildades i mitten av 30-talet av Lennart Kronqvist och Gunnar Gustavsson. Brodern Alf Kronqvist tog sedan över Lennart’s andel 1937 då Lennart förolyckades. Alf tog 1941 över hela åkeriet. På 1980-talet tog Alf’s söner Lennart och Göran över verksamheten. Sedan 2003 har nuvarande ägare Göran Kronqvist drivit vidare företaget tillsammans med sonen Martin och hustrun Anneli.

 

Som medlemmar inom Uppvidinge Lastbilscentral, LBC, går alla uppdrag och fakturering via centralen.

Simon gör reperation vid krossen

Om Kronqvists Lastbilsåkeri

Företaget utför i huvudsak tjänster inom Markentreprenad och Anläggning, Krossverksamhet och försäljning av bergmaterial från den egna bergtäkten i Hökhult.  Vi har bred och modern maskinpark innehållande lastbilar, lastar, grävmaskiner och väghyvlar.

 

Våra uppdragsgivare allt från privatpersoner, skogsägare, skogs och byggbolag till asfaltsverk och kommuner.

 

Kronqvists Åkeri anser att den viktigaste resursen i verksamheten är personalen. Bolaget har ett 10-tal anställda, låg personalomsättning där många i företaget har över 25 års arbetserfarenhet, god ekonomi med trippel-A rating